Konfederacija sindikatov 90 Slovenije

Zakaj postati član KS 90 Slovenije?

Ker kot član sindikata vplivam na delovnopravno zakonodajo in na sklepanje kolektivnih pogodb. Vplivam na pogoje dela in plačilo za delo. Imam pravico do brezplačnega svetovanja in zastopanja v delovno-pravnih sporih pred sodišči.

Kdo lahko postane član?

Član lahko postane vsak delavec, ki je sklenil delovno razmerje za določen ali nedoločen čas, s polnim ali skrajšanim delovnim časom, nezaposlena oseba, upokojenec in tudi član, ki je vključen v drug sindikat. Članstvo v sindikatu je prostovoljno.

Kako se včlanim?

Za včlanitev pokličite na tel 01/426 30 23 ali nam pišite na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . V izpolnitev vam bomo poslali pristopno izjavo članice oziroma sindikata dejavnosti. Izpolnjeno pristopno izjavo nato pošljete na naslov:
Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Resljeva 7,1000 Ljubljana

Kadar je pri delodajalcu že organiziran sindikat KS 90 Slovenije, se izpolnjena in podpisana pristopna izjava lahko izroči sindikalnemu zaupniku.

Zainteresirane osebe, ki niso člani KS 90 Slovenije, lahko pridobijo pravico do pravnega svetovanja in zastopanja le pod pogojem, da se včlanijo.