?lani obalnega sindikata delavcev zdravstva in socialnega skrbstva so se odlo?ili, da se bodo pridružili enourni stavki, ki so jo za 11. februar napovedali zdravniki v Splošni bolnišnici Izola. Sindikalno centralo so pozvali, naj ne podpiše socialnega sporazuma, in zahtevali od pristojnega ministrstva, naj pisno zagotovi izpla?ilo januarske in tudi februarske pla?e. Pojasnila pa zahtevajo tudi od ministrice Milojke Kolar Celarc.

Ministrica za zdravje, direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in direktor Združenja zdravstvenih zavodov so se danes dogovorili, da bo ZZZS nekaterim bolnišnicam, med njimi je izolska, 10. februarja pred?asno izpla?al tretji del mese?nega avansa za februar. Stavke v tem primeru ne bo, pravi Damjan Volf iz Konfederacije sindikatov 90, toda:

Ve? v priloženih medijskih prispevkih

-        RADIO KOPER, z dne 2. 2. 2015  - »?e ne bo denarja, bodo stavkale tudi medicinske sestre«

-        24 UR.com, z dne 2. 2. 2015 - Ministrstvo doseglo dogovor z ZZZS, v Izoli previdni: Verjeli bomo šele, ko bo denar na ra?unih