Znano je, da so sindikati podpis socialnega sporazuma pogojevali s pristopom k ?imprejÜnjemu dogovoru glede ureditve dodatkov izven minimalne pla?e. Predstavniki reprezentativnih central so resno pristopili k dogovoru o spremembi Zakona o minimalni pla?i in se na zadnjem sestanku dogovorili, da sindikati s 5.5.2015 uradno pristopijo k zbiranju podpisov za pobudo za spremembo Zakona o minimalni pla?i.

Spremenil bi se 2.odst. 2. ?lena zakona in sicer tako, da bi glasil: ╗Minimalna pla?a je mese?na pla?a za delo opravljeno v polnem delovnem ?asu, pove?ana za dodatek za no?no delo, delo v nedeljo in za delo na praznike in dela proste dneve po zakonu

Obrazec (v prilogi) z zbranimi podpisi dostavite najkasneje do 12.5.2015 zjutraj, na e-mail: Ta e-po┼ítni naslov je za┼í─Źiten proti smetenju. ─îe ga ┼żelite videti, omogo─Źite Javascript. ali po poÜti na naslov: Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Resljeva 7, 1000 Ljubljana.

Obrazec - zbiranje podpisov - ZMinP-2

Pobudo za spremembo zakona o minimalni pla?i so predstavniki reprezentativnih sindikalnih central, vklju?no s skoraj 30.000 zbranimi neformalnimi podpisi, dne 14. 5. 2015, vlo×ili v Dr×avni zbor.

ODZIVI MEDIJEV

-        PRIMORSKE NOVICE ľ 22.4.2015 ľ Sindikati bodo predlog zakona o minimalni pla?i predstavili 5. maja

-        PLANET SIOL.NET ľ 5.5.2015 ľ Kako bi sindikati spremenili zakon o minimalni pla?i

-        DNEVNIK - 6.5.2015 ľ Sindikati bi iz minimalne pla?e izvzeli dodatke za no?no in nedeljsko delo ter delo na praznike