Spontan protestni shod državljanov RS proti razprodaji podjetij v državni lasti - 11.6.2015

Na kongresu KS 90 decembra lani smo med ostalimi akti sprejeli resolucijo proti razprodaji javnih podjetij, v kateri smo zapisali:

"Ne soglašamo s politiko sedanje vlade, ki rešitve izhoda iz krize vidi v razprodaji posameznih dobičkonosnih podjetij v državni lasti, nadaljnjem stiskanju obroča okrog vratu najbolj šibkih delov prebivalstva, varčevanju pri prejemnikih že tako nizkih plač in pokojnin ter v izenačenem obdavčevanju vseh slojev prebivalstva, ne oziraje se na premoženjsko stanje posameznikov. Naša nasprotovanja taki politiki bomo tudi nadalje izražali z vsemi sindikalnimi sredstvi in oblikami sindikalnega boja, ne glede na barve koalicijskih povezovanj."

Skladno s to zavezo vas obveščamo, da bo v četrtek 11. 6. 2015 ob 17,00 uri na Kongresnem trgu in na poziv "Koalicije proti privatizaciji", spontan protestni shod vseh državljanov, ki nam ni vseeno kaj se pri nas dogaja mimo volje ter proti interesu velike večine državljanov. Tisti, ki tako čutite in želite izraziti svoje nestrinjanje, imate možnost, da to pokažete s svojo spontano prisotnostjo. Če nas bo več, bomo zanesljivo bolje slišani. Zato ne odlašaj in ne dopusti, da drugi odločajo mimo tvoje in naše skupne volje in prepričanja o lastništvu podjetij na način, ki nas nezadržno pelje v smer novodobnega kolonializma in podložnosti špekulativnemu kapitalu in silam, ki mu služijo!
Sledil bo "pohod po ljubljanskih poteh divje privatizacije".