VABILO - 3-dnevno usposabljanje za promocijo zdravja na delovnem mestu

ZNANJE ZA ZDRAVJE DELAVCEV

3-DNEVNO BREZPLAČNO IZOBRAŽEVANJE

1. 2. 2016, 2. 2. 2016 in 1. 3. 2016, NIJZ, Trubarjeva 2, Ljubljana

V sklopu skupnega projekta Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Inštituta za produktivnost, Obalne sindikalne organizacije Koper in Konfederacije sindikatov 90 Slovenije »ZNANJE ZA ZDRAVJE DELAVCEV«, bomo izvedli 3 – dnevno poglobljeno usposabljanje za promocijo zdravja pri delu. Usposabljanje bo potekalo v obliki delavnice in je za udeležence brezplačno. Za prevoz in morebitno nočitev morajo poskrbeti udeleženci sami. Poskrbljeno pa bo za malico in kavo med odmori.

Izobraževanje bo potekalo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Trubarjeva 2, 1000 Ljubljana, dvorana Pod kupolo.

Usposabljanje je namenjeno širši zainteresirani javnosti, ki zajema delavske predstavnike (sindikati, sveti delavcev, ipd.), kadrovske strokovnjake, inženirje za varnost pri delu, promotorje zdravja oz. drugo zainteresirano javnost. Nanj se lahko prijavite vsi, ki imate interes podrobneje se seznaniti s tem področjem oziroma pridobiti znanja in veščine, potrebne za uspešno promocijo zdravja pri delu ter vsem, ki vam ni vseeno za počutje na delovnem mestu.

KDAJ:

Usposabljanja bodo potekala 1. 2. 2016, 2. 2. 2016 in 1. 3. 2016, NIJZ, v trajanju 7 ur dnevno, predvidene so tudi ure samostojnega dela med izvedbo modulov. Usposabljanja se bodo izvajala v manjših skupinah, število prijavljenih pa je omejeno na 30 udeležencev.

PROGRAM:

Na usposabljanjih bo poudarek na treh ključnih temah upravljanja z zdravjem in dobrim počutjem v slovenskih organizacijah in bo potekal v obliki treh modulov.

1.modul: širitev orodij in pristopov dobre prakse promocije zdravja na delovnem mestu v organizacijah (1. dan), predavatelj: dr. Klemen PODJED (Inštitut za produktivnost)

2.modul: duševno zdravje, psihosocialna tveganja,, stres, izgorelost, strategije za spoprijemanje s stresom in zdravo življenje (2. dan), predavatelji: dr. Helena JERIČEK KLANŠČEK, mag. Maja BAJT s sodelavkami (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

3.modul: predstavitve pripravljenih načrtov promocije zdravja, ki bodo nastali v okviru usposabljanj; razvoj veščin udeležencev, da bodo sposobni pridobljena znanja predstaviti v svojih delovnih sredinah; odgovori na pogosto postavljena vprašanja glede promocije zdravja na delovnem mestu (3. dan), koordinatorji: dr. Klemen PODJED, dr. Helena JERIČEK KLANŠČEK, mag. Maja BAJT.

PRIJAVE IN KONTAKT:

Vse informacije dobite na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefonski številki 05/612-40-00.

OSO – KS 90, generalni-sekretar            NIJZ, direktor                  IZP, direktor                  KS 90, predsednik
Euro BROZIČ l.r.                                                    Ivan ERŽEN l.r.                    Klemen PODJED l.r.         Petar MAJCEN l.r.