Poziv predsedniku vlade in vodjem koalicijskih partnerjev - izgradnja 2. tira med Koprom in Divačo

Predstavniki delavskih predstavništev in obeh sindikatov, delujočih v edinem slovenskem pristanišču, so predsedniku Vlade RS in predsednikoma preostalih dveh koalicijskih strank poslali poziv vezan na izgradnjo 2. tira med Koprom in Divačo in Luko Koper d.d.. Poziv ( v priponki ) je podprt s podpisi praktično vseh zaposlenih v Luki Koper, d.d..

Luka Koper, v sedanji obliki poslovanja, pomeni trden steber in vmesni cilj številnih logističnih poti, kar dobro vedo centri moči v Evropi in širše v svetu. Včasih se zdi, da pa tega ne vidijo in ne želijo pripoznati prav naši najodgovornejši politiki, ki so dolžni ustvarjati pogoje za skladen in nemoten razvoj pogojev za delovanje našega gospodarskega sistema. Dejstvo namreč  je, da tisti, ki nadzoruje in obvladuje logistiko območja, hkrati obvladuje razvoj celotnega gospodarstva.

Na to, da razmere niso primerne, ter kdo je za to odgovoren, prepoznavajo tudi podpisniki pisma. Ker pa gre za podjetje, ki s svojim delom in obstojem predstavlja generatorja poslovanja mnogih drugih poslovnih subjektov ter s tem ohranjanja in nastajanja številnih novih delovnih mest, si zaslužijo aktivnosti delavskih predstavnikov in sindikatov širšo podporo.

Zato v imenu KS 90, katere članica je Sindikat pristaniških delavcev Slovenije, pozivamo vse najodgovornejše predstavnike preostalih članic in zainteresirano javnost, da pismo čim prej predstavite v svojih sredinah ter takoj sprožite akcijo podpisovanja podpore, da bomo lahko s čim večjim številom podpisov dodatno vršili pritisk na Vlado RS. Šteje vsak podpis polnoletnega državljana Republike Slovenije!

Prosimo vas, da priložene podpisne liste natisnete ter podpisane sezname pošljete na zbirno mesto v Obalni sindikalni organizaciji, Trg Brolo 2 v Kopru. Lahko pa jih skenirate in dostavite tudi v elektronski obliki na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

V kolikor potrebujete dodatna pojasnila, smo vam na voljo na telefonu 041 738-970.

POKAŽIMO, DA NAM NI VSEENO, IN DA ZNAMO STOPITI SKUPAJ, KO JE TO POTREBNO!

Zahvaljujemo se vam za vaše angažiranje in vas lepo pozdravljamo

Peter Majcen, predsednik

Poziv predsedniku vlade RS - ZA DRUGI TIR DANES