Konfederacija sindikatov 90 Slovenije

              

V A B I L O

na izobraževalni seminar

NIJZ, KS 90, OSO-KS 90 in Inštituta za produktivnost

Ljubljana, 13. 6. 2016

 

»ZNANJE ZA ZDRAVJE DELAVCEV«

in

Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in Zakon o delovnih razmerjih – aktualno, primeri iz prakse

 

Spoštovani!

 

V sklopu skupnega projekta Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Inštituta za produktivnost, Obalne sindikalne organizacije Koper – KS 90 in Konfederacije sindikatov 90 Slovenije »ZNANJE ZA ZDRAVJE DELAVCEV«, Konfederacija sindikatov 90 Slovenije vabi na izobraževalni seminar, na katerem bodo predavatelji predstavili Zakonodajo iz varnosti in zdravja pri delu – upravljanje s stresom na delovnem mestu z organizacijskega vidika, Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in Zakon o delovnih razmerjih – aktualno in primeri iz prakse.

Seminar bo potekal v ponedeljek, 13. 6. 2016, od 9. – 14. ure, na PS Mercator d.d., Dunajska 107, Ljubljana (u?ilnica 1 v kleti).

Seminar je namenjen predvsem sindikalnim zaupnikom in sodnikom porotnikom KS 90, vljudno pa so vabljeni tudi strokovni delavci in ostali zainteresirani.

Namen seminarja je podrobna seznanitev udeležencev z aktualnostmi delovnopravne in pokojninske zakonodaje ter pridobitev znanja in veš?in za upravljanje s stresom na delovnih mestih v organizacijah.

V prvem delu seminarja bo predavatelj dr. Klemen Podjed iz Inštituta za produktivnost predstavil dobro prakso, korake in orodja za izvajanje programov v zvezi z upravljanjem stresa na delovnem mestu ter izvajanje v praksi.

V drugem delu seminarja bo pravnica Konfederacije sindikatov 90 Slovenije Judita Belhar predstavila aktualno in primere iz prakse iz ZDR-1 in ZPIZ-2. Na predstavitev so vabljeni predvsem sindikalni zaupniki in sodniki porotniki, ki se dnevno oziroma na sodnih obravnavah sre?ujejo s to tematiko.

Udeležba na seminarju je brezpla?na, stroške prevoza pa krijejo udeleženci sami.

Prijave na seminar posredujte na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. ÄŚe ga Ĺľelite videti, omogoÄŤite Javascript. , po pošti na naslov: Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Resljeva 7, 1000 Ljubljana ali na telefonsko številko 01/426 30 23.

 

Vljudno vabljeni!

 

Program seminarja - 13.6.2016

Prijavnica  13.6.2016