OPOZORILO PRED ODPOVEDJO POZ PREDSEDNIKU SINDIKATA SPD-KS 90

Med slovenskimi potarji vre. V minuli zimi so se soo?ali z izrednimi razmerami zaradi pove?ane bolnike odsotnosti, ve?inoma zaradi pokodb pri delu. Predsednik sindikata Saa Grini? je v imenu SPD KS 90 delodajalca namre? pozval k ukrepanju in ureditvi razmer in pismonoe k omejitvi delovnega ?asa v skladu z internimi pravili akti delodajalca.

Zaradi sindikalnega delovanja je bil s strani vodstva Pote Slovenija d.o.o. napaden Sindikat potnih delavcev KS 90 (SPD KS 90) in zaposleni, ki ga podpirajo. Odkar je sindikat zavrnil podpis nesprejemljivega dogovora med sindikatoma in delodajalcem, delodajalec zaradi sindikalnega delovanja vri pritisk nad sindikatom SPD KS 90 in predsednikom sindikata Saom Grini?em. Predsedniku je bilo pred dnevi vro?eno pisno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi v katerem delodajalec kot glavno kritev navaja ravnanje predsednika sindikata pri tako imenovani beli stavki 9. februarja 2017. Zanimivo je to, da je bilo opozorilo predsedniku izdano ve? kot dva meseca po beli stavki in sicer kmalu po tem, ko je sindikat SPD KS 90 zavrnil podpis dogovora.

Dne 18.4.2017 je bila na sedeu OSO-KS 90 v Kopru sklicana tudi tiskovna konferenca, na kateri so predsednik sindikata Saa Grini?, predstavnica sindikata Dijana Kos, izvrna sekretarka sindikata Karin Krmac Renko ter predsednik KS 90 Peter Majcen in generalni sekretar OSO-KS 90 Damjan Volf javnost seznanili z nezakonitim postopanjem delodajalca, Pote Slovenije.

Ve? v priloenih prispevkih:

Novinarska konferenca - https://www.youtube.com/watch?v=L6vsrtdXFHw&feature=share

Primorske novice, 19.4.2017 - http://www.primorske.si/Novice/Istra/Ker-je-pozval-da-naj-delajo-osem-ur-je-prejel-opom

Regional obala, 19.4.2017 - http://www.regionalobala.si/novica/koprski-postarji-v-bran-predsedniku-ukrep-vodstva-pomeni-onemogocanje-sindikata-

DNEVNIK, 18.4.2017 - https://www.dnevnik.si/1042769331/posel/novice/predsedniku-sindikata-postarjev-grozi-odpoved-po-oceni-sindikata-gre-za-sikaniranje-

24UR 18.4.2017 - http://www.24ur.com/novice/slovenija/posta.html