OPOZORILO PRED ODPOVEDJO POZ PREDSEDNIKU SINDIKATA SPD-KS 90

Med slovenskimi poštarji vre. V minuli zimi so se soočali z izrednimi razmerami zaradi povečane bolniške odsotnosti, večinoma zaradi poškodb pri delu. Predsednik sindikata Saša Gržinič je v imenu SPD – KS 90 delodajalca namreč pozval k ukrepanju in ureditvi razmer in pismonoše k omejitvi delovnega časa v skladu z internimi pravili – akti delodajalca.

Zaradi sindikalnega delovanja je bil s strani vodstva Pošte Slovenija d.o.o. napaden Sindikat poštnih delavcev – KS 90 (SPD – KS 90) in zaposleni, ki ga podpirajo. Odkar je sindikat zavrnil podpis nesprejemljivega dogovora med sindikatoma in delodajalcem, delodajalec zaradi sindikalnega delovanja vrši pritisk nad sindikatom SPD – KS 90 in predsednikom sindikata Sašom Gržiničem. Predsedniku je bilo pred dnevi vročeno pisno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi v katerem delodajalec kot glavno kršitev navaja ravnanje predsednika sindikata pri tako imenovani »beli stavki« 9. februarja 2017. Zanimivo je to, da je bilo opozorilo predsedniku izdano več kot dva meseca po beli stavki in sicer kmalu po tem, ko je sindikat SPD – KS 90 zavrnil podpis dogovora.

Dne 18.4.2017 je bila na sedežu OSO-KS 90 v Kopru sklicana tudi tiskovna konferenca, na kateri so predsednik sindikata Saša Gržinič, predstavnica sindikata Dijana Kos, izvršna sekretarka sindikata Karin Krmac Renko ter predsednik KS 90 Peter Majcen in generalni sekretar OSO-KS 90 Damjan Volf javnost seznanili z nezakonitim postopanjem delodajalca, Pošte Slovenije.

Več v priloženih prispevkih:

Novinarska konferenca - https://www.youtube.com/watch?v=L6vsrtdXFHw&feature=share

Primorske novice, 19.4.2017 - http://www.primorske.si/Novice/Istra/Ker-je-pozval-da-naj-delajo-osem-ur-je-prejel-opom

Regional obala, 19.4.2017 - http://www.regionalobala.si/novica/koprski-postarji-v-bran-predsedniku-ukrep-vodstva-pomeni-onemogocanje-sindikata-

DNEVNIK, 18.4.2017 - https://www.dnevnik.si/1042769331/posel/novice/predsedniku-sindikata-postarjev-grozi-odpoved-po-oceni-sindikata-gre-za-sikaniranje-

24UR – 18.4.2017 - http://www.24ur.com/novice/slovenija/posta.html